20.10.12

Επιτυχημένη δοκιμή ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων

Σε επιτυχημένη δοκιμή πολλών βαλλιστικών πυραύλων προχώρησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε μια περίοδο που έχει φουντώσει και πάλι η συζήτηση για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από το ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι εντάσεις με αφορμή τη συριακή κρίση.
Μια πρώτη δοκιμή ενός πυραύλου τύπου Topol έγινε από το διαστημικό κέντρο του Πλέσετσκ, στη βόρεια Ρωσία, όπως ανέφερε το υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του. Η κεφαλή του πυραύλου έφτασε στο στόχο της με απόλυτη ακρίβεια, στην Κούρα της χερσονήσου Καμτσάτκα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται εδώ και 24 χρόνια και η δοκιμή τους τώρα έγινε για να διαπιστωθεί η σταθερότητα και η διάρκειά τους.
Ακόμα μία δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R έγινε με επιτυχία από ένα υποβρύχιο στη θάλασσα του Οχότσκ. Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει το υψηλό επίπεδο των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, σημείωσε εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.
Τέλος, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη Δημοκρατία των Κόμι, στη βόρεια Ρωσία. Όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν το στόχο τους, είπε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2246010

No comments: