23.10.12

Σόιμπλε: Δε θα εγκρίνουμε λύση για Ελλάδα που κρίνεται μη βιώσιμη από τις αγορές - Αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για το ευρώ

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί μια λύση για την Ελλάδα, την οποία οι αγορές δεν θα θεωρήσουν βιώσιμη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπε.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη δώσει την έγκρισή της σε μια λύση που δεν θα θεωρήσουν οι χρηματαγορές ότι ευσταθεί», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σε συνέδριο στο Βερολίνο.
Απέφυγε, πάντως, να πει οτιδήποτε άλλο για την Ελλάδα, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας. Η κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να διορθωθεί άμεσα και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, είπε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι γίνονται πολλά προς αυτή την κατεύθυνση.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι το Βερολίνο είναι αποφασισμένο να κάνει τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστεί το ευρώ. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι, αν δεν γίνουν τα πάντα για το κοινοτικό νόμισμα, οι κίνδυνοι θα είναι «εντελώς απρόβλεπτοι».
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να διατηρήσουμε την αξιοπιστία του ευρώ», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο.
Επανέλαβε, δε, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους και να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα του δημόσιου χρέους και εκτίμησε ότι η νομισματική ένωση βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και τη μείωση των ελλειμμάτων.
Ο κ. Σόιμπλε είπε, πάντως, πως δεν είναι σίγουρος αν η κρίση της Ευρωζώνης έχει κορυφωθεί.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2246761

No comments: