19.10.12

Ιρλανδία:Τα σχόλια της Μέρκελ αφορούν την Ισπανία

Η Ιρλανδία προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ESM, λέγοντας ότι αναφερόταν μόνο στην Ισπανία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά την σύνοδο κορυφής, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι τα επισφαλή ενεργητικά που υπάρχουν σε τράπεζες της Ισπανίας και της Ιρλανδίας δεν θα εκκαθαριστούν από το ταμείο διασώσεων το οποίο, πρόσθεσε, θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει προβληματικές τράπεζες στο μέλλον και μόνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα να επανακεφαλαιοποιηθούν αναδρομικά τράπεζες μέσω του μηχανισμού διασώσεων της ευρωζώνης, όταν συσταθεί η πανευρωπαϊκή τραπεζική εποπτική αρχή.

"Η κ. Μέρκελ δέχθηκε μια ερώτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών και απάντησε σε αυτό το πλαίσιο" ανέφερε εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Η Σύνοδος Κορυφής "επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συνόδου της 29ης Ιουνίου, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ιρλανδικού χρέους" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/733330/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: