18.10.12

Σε ρυθμούς διαμαρτυρίας για το πετρέλαιο Καστοριά και Φλώρινα

Επ΄ αόριστον απροειδοποίητες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Φλώρινας, όπως αποφάσισε το συντονιστικό τους όργανο, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από ιδιαίτερα σφοδρούς χειμώνες.
Σήμερα τα καταστήματα είναι κλειστά ενώ σε αυτά έχουν αναρτηθεί μαύρες σημαίες και ο κόσμος από νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, στο πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας.
"Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε αυτό που ζητά ο λαός της περιοχής, δηλαδή την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στις τιμές του ναυτιλιακού πετρελαίου. Το θέμα αφορά τη ζωή των συμπολιτών μας καθώς ο νομός βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη την περίοδο του χειμώνα όπου ο υδράργυρος φτάνει τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, για 75 μέρες η θερμοκρασία δεν ανέβαινε πάνω από τους μείον δέκα βαθμούς", τονίζει στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπύρος.
Για το είδος των κινητοποιήσεων σχολιάζει ότι θα έχουν ποικίλες μορφές, από αποκλεισμούς τελωνείων και εφοριών, μέχρι μαζική μετάβαση εκπροσώπων φορέων στην Αθήνα για επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία.
Στους ρυθμούς της διαμαρτυρίας για το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται και η Καστοριά όπου σήμερα πραγματοποιείται δυναμική συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ της πόλης και συμβολική της κατάληψη.
Στο μεταξύ, έπειτα από αποφάσεις των φορέων του νομού, αυτοδιοικητικών, εμπορικών, επαγγελματικών, εκπαιδευτικών και άλλων, όλες οι υπηρεσίες, τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία θα είναι σήμερα και αύριο κλειστά. Η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/se_rythmous_diamartyrias_gia_to_petrelaio_kastoria_kai_flwrina.1973381.html

No comments: