18.10.12

Βουτιά στα κέρδη της δημοσιοποίησε... κατά λάθος η Google - -10%, αναστολή, -8%

Κατακόρυφη πτώση 20% σημείωσαν τα κέρδη της Google κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, προκαλώντας βουτιά στην τιμή της μετοχής της, καθώς οι επιδόσεις της εταιρείας ήταν χειρότερες κάθε εκτίμησης.

Την απογοητευτική εικόνα συμπλήρωσε η γκάφα της εταιρείας να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα πρόωρα, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η διαπραγμάτευση του τίτλου της στη Γουόλ Στριτ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο έφτασαν στα 2,18 δισ. δολάρια, είναι όμως μειωμένα κατά 20% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα έσοδα αυξήθηκαν από 7,5 στα 11,3 δισ. δολάρια αλλά και αυτά είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι μετοχές υποχώρησαν κατά 9%.

Η πρόωρη δημοσίευση, πριν δηλαδή κλείσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οδήγησε σε παύση της διαπραγμάτευσης.

Η Google απέδωσε το λάθος στην εταιρεία RR Donnelley που κατέθεσε χωρίς την έγκρισή της τα αποτελέσματα νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Στο δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε μάλιστα στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) υπάρχει μάλιστα η σημείωση «Pending Larry quote», δηλαδή «Εκκρεμεί δήλωση του Λάρι».

Ο Λάρι της ανακοίνωσης είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ -ένδειξη ότι πρόκειται για έγγραφο που δεν ήταν προς δημοσίευση.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231218230

--Σαράντα λεπτά πριν λήξει η σημερινή συνεδρίαση, επαναλήφθηκε η διαπραγμάτευση με τη μετοχή της Google που διαμόρφωσε τιμή στα 699,18 δολάρια (-7,45% ως προς χθες Τετάρτη) μειώνοντας την προγενέστερη ζημία. Τελικά σύμφωνα με το Ρόιτερς η ημερήσια απώλεια ήταν παραπλήσια του 8%--695 δολάρια η τελική τιμή.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1818575&nt=103 
 

No comments: