11.10.12

Google και Amazon έγιναν τώρα και τραπεζίτες

Είστε ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης και χρειάζεστε ρευστό για να τη διαφημίσετε, αλλά οι τράπεζες απορρίπτουν συνεχώς τις αιτήσεις σας για δάνειο; Μην το βάζετε κάτω. Αναζητήστε την τύχη σας στην Google! Οχι για να βρείτε στο Ιντερνετ κάποιον που θα σας δανείσει, αλλά για να δανειστείτε απευθείας από τον κολοσσό των αναζητήσεων.

Την περασμένη Δευτέρα η Google εισήλθε επισήμως στην τραπεζική αγορά εκδίδοντας πιστωτικές κάρτες σε επιχειρήσεις που διαφημίζονται στο Ιντερνετ χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Προς το παρόν οι κάρτες διατίθενται μόνο στη Βρετανία. Ωστόσο εντός των προσεχών εβδομάδων θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ και αργότερα σε άλλες χώρες του κόσμου - πιθανόν και στην Ελλάδα.

Βαδίζοντας στα χνάρια της Amazon, η οποία παρέχει ήδη χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η Google κοντράρει ευθέως τις τράπεζες επιχειρώντας να «κλέψει» ένα μέρος της δουλειάς τους.

«Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν συνηθίσει να βρίσκονται υπό πίεση για την εξεύρεση πόρων, χρόνου και, κυρίως, πίστωσης. Τα έξοδα σε διάφορες πιστωτικές κάρτες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άλλες δαπάνες, όπως η επένδυση μιας πιτσαρίας σε έναν νέο φούρνο ή τα έξοδα για να βγάλει κάποιος για φαγητό έναν σημαντικό πελάτη», ανακοίνωσε η Google παρουσιάζοντας την πιστωτική της κάρτα: μια MasterCard που εκδίδεται σε συνεργασία με την Barclays στην Αγγλία και την Comenity Capital Bank στις ΗΠΑ.

Η κάρτα, με το όνομα AdWords Business Credit Card, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την αγορά των υπηρεσιών που παρέχει το εργαλείο AdWords.

Πρόκειται για τη διαφημιστική υπηρεσία της Google, η οποία αποτελεί την κύρια πηγή των ετήσιων εσόδων της (ανέρχονται σε 37 δισ. δολάρια).

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις χρησιμοποιούν καθημερινά το AdWords για να προωθήσουν τα προϊόντα τους: όταν οι χρήστες κάνουν αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας μία από τις λέξεις-κλειδιά που έχει ορίσει ο επιχειρηματίας, η διαφήμισή του εμφανίζεται δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι κάτοχοι της κάρτας μπορούν να αγοράζουν διαφημιστικά πακέτα αξίας 200 έως 100.000 δολαρίων τον μήνα, χωρίς να βάζουν αμέσως το χέρι στην τσέπη.

Στη Βρετανία η κάρτα έχει επιτόκιο 11,9%, ενώ στις ΗΠΑ το επιτόκιο θα κυμαίνεται από 8,99% έως 18,99% (ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα των αγοραστών). Η Google υποστηρίζει ότι τα επιτόκιά της είναι χαμηλότερα από αυτά των πιστωτικών καρτών που εκδίδουν οι τράπεζες.

Τα δάνεια της Amazon. Η Google δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που εισέρχεται στη χρηματοπιστωτική αγορά. Προηγήθηκε η Amazon, η οποία δημιούργησε πέρυσι μια υπηρεσία παροχής δανείων σε αμερικανικές εταιρείες.

Το Amazon Lending, όπως ονομάζεται, χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών της Amazon.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η υπηρεσία της βοηθά τις επιχειρήσεις να προσφέρουν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων. «Η αδυναμία πρόσβασης σε μετρητά περιορίζει την ανάπτυξη», ανακοίνωσε η Amazon, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, έγινε η ίδια τράπεζα.

Διαφήμιση με δανεικά από την Google
Με την πιστωτική κάρτα τής Google, AdWords Business Credit Card, oι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διαφημίζονται στο Ιντερνετ χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της θα μπορούν να αντλούν από 200 έως 100.000 δολάρια τον μήνα. Η κάρτα κυκλοφόρησε την περασμένη Δευτέρα στη Βρετανία και εντός των προσεχών εβδομάδων θα κάνει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του κόσμου. Στη Βρετανία έχει επιτόκιο 11,9%, ενώ στις ΗΠΑ θα κυμαίνεται από 8,99% έως 18,99% (ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα των αγοραστών)

Δάνεια από την Amazon
Η Amazon έχει εισέλθει δυναμικά στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το Amazon Lending, το οποίο δημιουργήθηκε την περασμένη χρονιά, είναι μια υπηρεσία χορήγησης χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Η Amazon αναφέρει ότι η υπηρεσία αυτή βοηθά τις εταιρείες να προσφέρουν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων προσφέροντάς τους ρευστότητα για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.
 
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4758996

No comments: