15.11.11

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου προτάσσοντας ως δικαιολογία τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του. Συνάντησε ωστόσο οξύτατες αντιδράσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο αλλά και από τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο που ζήτησαν μετ' επιτάσεως το πάγωμα οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα δυναμίτιζε το κλίμα συναίνεσης που έχει δημιουργηθεί και θα δημιουργούσε αναταραχή σε μια περίοδο που απαιτείται σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Ανάλογο ήταν και το πνεύμα της τοποθέτησης του κ. Λοβέρδου, ο οποίος σημείωσε ότι είναι αδύνατο να τεθεί τέτοιο ζήτημα σε αυτή τη συγκυρία.
Τελικώς, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης σε ρόλο ισορροπιστή πρότεινε να ανοίξει διάλογος γύρω από το θέμα για το οποίο θα καταθέσουν τις απόψεις τους και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς του κόμματός του να στηρίξουν την κυβέρνηση με συντεταγμένο τρόπο, αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο που έχει αναλάβει πολύ δύσκολες ευθύνες.
Αφησε μάλιστα να εννοηθεί σε αντίθεση με τον Αντ. Σαμαρά ότι η προκαθορισμένη ημερομηνία των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να είναι δεσμευτική καθώς, όπως είπε, δεν πρέπει να μπούμε στη δίνη του προεκλογικού αγώνα μέχρι να έχουμε ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=325918

_______________________________________

ο ΓΑΠ ζήτησε
αλλαγή του εκλογικού νόμου
και
μη δεσμευτική ημερομηνία εκλογών
θέλει δηλαδή καθυστέρηση

No comments: