20.11.11

«Φούσκα» η ανάκαμψη της Ιρλανδίας εν μέσω Μνημονίου

XRIMANEWS.GR


Η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και κυρίως η προσπάθεια όλων, πρωτίστως των Γερμανών, να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας ως … υπόδειγμα για το πώς πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει μια χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς αναδιάταξης και στις … αγκάλες του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποδεικνύονται «φούσκες». «Πυροτεχνήματα». «Μαϊμού» επιτυχίες…

Και το χειρότερο είναι πως για την αποκάλυψη αυτή «φταίνε» οι Γερμανοί, και δη το περιβόητο πλέον επιτελείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας και ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα προήλθε μέσω μιας ακόμα διαρροής από τους «σοφούς» του χερ Σόιμπλε!

Μετά από αυτό η ιρλανδική κυβέρνηση βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως όντως θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του προγράμματος διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ και περιέγραψε μάλιστα τα μέτρα αυτά μιλώντας για αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, νέες περικοπές δημοσίων εξόδων, αύξηση φόρων και περαιτέρω μείωση κοινωνικών παροχών.

Το πρόβλημα είναι ότι η αντίδραση των ιρλανδικών ΜΜΕ δεν είχε να κάνει τόσο με τα μέτρα και την… κοροϊδία, όσο με το γεγονός πως τα ζοφερά νέα δημοσιοποιήθηκαν πρώτα από το Βερολίνο!  δίχως να έχει προηγουμένως ενημερωθεί το κοινοβούλιο, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, αλλά και τα ΜΜΕ. Σε σημείο ώστε να γράφουν για «νέο αφέντη» και για «απώλεια εθνικής κυριαρχίας».
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=160434

________________________________________

για όσους είχαν ελπίδες, για το Σαμαρά που δεν υπογράφει!

από την Ιρλανδία με ..αγάπη!

No comments: