1.11.11

Τώρα φαίνεται ποιοι ήταν οι πραγματικοί προδότες

του GREEK RIDER
γράφτηκε με κρύο αίμα στις 24-Οκτ-2011 
(κοκκινα δικά μου)



Η άρχουσα τάξη της Ελλάδος είναι σε κατάσταση αμόκ μπροστά στο ενδεχόμενο κουρέματος. Έως τώρα που έχαναν οι χαμηλότερες οικονομικές τάξεις δεν τους ένοιαζε, μέσα τους κρυφογελούσαν και σιγοψιθύριζαν ότι υπάρχει περιθώριο για κόψιμο κι άλλου λίπους.

Όμως οι Γερμανοί τους "την έκαναν" και κουρεύουν τις αποταμιεύσεις τους!

Αυτό οδηγεί τους Έλληνες πλούσιους σε κατάσταση ΑΜΟΚ κατά του ΔΝΤ-Γερμανίας που επιδιώκουν το μεγαλύτερο δυνατό κούρεμα χρέους.

Και ενώ μόνοι μας θα έπρεπε να κάνουμε κούρεμα χρέους από την αρχή ή ακόμη καλύτερα διαγραφή χρέους, τώρα που αυτά μας επιβάλλονται -έστω μερικώς- , η άρχουσα τάξη το αρνείται και αντιπροτείνει να πληρώσει ο λαός περισσότερα!!

Και ενώ όλοι έλεγαν ότι με το κούρεμα θα κερδίσουμε μόνο κάτι λίγα δις και ούτε, τώρα διαφαίνεται ότι μπορεί να γλιτώσουμε μέχρι και 100 δις και άρα ο παροξυσμός αυτών των πλουσίων που θα τα χάσουν φτάνει στα ύψη.

Αξίζει λοιπόν ένα τέτοιο κούρεμα ακόμη και αν τα ασφαλιστικά ταμεία χάσουν μερικά δις (π.χ. 5-6 δις). Αξίζει ένα τέτοιο κούρεμα αν από τα 350 δις ευρώ χρέος σβήσουν τουλάχιστον τα 100! Και έτσι θα είναι η πρώτη φορά που η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδος θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γι' αυτό και είναι η πρώτη φορά που ίσως η ελληνική βουλή δεν θα υπερψηφίσει αυτά τα μέτρα (το κούρεμα), μέτρα τα οποία θα μειώνουν την περιουσία των μεγαλοαστών για πρώτη φορά μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο.

Γιατί η βουλή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του λαού αλλά για το καλό αυτής της μεγαλοαστικής τάξης.

Και μην σας παγιδεύουν, ο λαός θα υποστεί στα χέρια τους σκληρά νέα μέτρα είτε με κούρεμα είτε χωρίς κούρεμα, το μόνο που παιζόταν ήταν αν και πόσα θα χάσουν και τα από πάνω οικονομικά στρώματα. 

Αλλά είπαμε, τίποτα από αυτά δεν θα περάσει επειδή η ελληνική βουλή δεν ανήκει στους μισθωτούς και τους εργάτες αλλά στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. 

_____________________________
 
βάζω και ένα σχόλιο που ανέβηκε στο ποστ τη Κυριακή 
 

Eriugena είπε...
Αγαπητέ, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η ανάλυσή σου έχει πέσει διάνα, εφόσον σύμφωνα με τις διηγήσεις ενός φίλου-παππού διανοούμενου που γνωρίζει πολλές "κεφαλές" της οικονομικής "ολιγαρχίας", έχει πέσει πολύ κλάμμα σε διάφορα τζάκια...οι άνθρωποι έχουν πάθει τη πλάκα τους και αρκετά εκατομμύρια ευρώ! Δεν θέλωνα σε κολακέψω,ως νεόκοπος αναγνώστης σου αλλά συμφωνώ μέχρι κεραίας με την ανάλυσή σου, η οποία φανερώνει "ένστικτο" και μύτη...
 ___________________________
 
βάζω και το δεύτερο μεγάλο σκέλος, εκτός των πολλών λεφτών, για την υπόλοιπη μερίδα που κόπτεται, όσων χάνουν τα σημερινά προνόμια


"Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι εννοείτε με την έννοια “Μακρυγιαννισμός”;" ρώτησε η χρήχα.

Ένα μικρό απόσπασμα, προς απάντηση:

Δύο επιφανείς κοινοβουλευτικοί άνδρες της χώρας θα διατυπώσουν από του βήματος της Βουλής, τον Ιανουάριο του 1844, με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο τη διαμορφωνόμενη τότε, και κυρίαρχη έκτοτε, νεοελληνική ιδεολογία.
 
Ρήγας Παλαμήδης:


«Ημείς δεν στερούμε τους ετερόχθονας παρά την ενέργειαν της εξουσίας… Ας επιχειρήσωσι ιδιωτικά έργα, ας καλλιεργήσωσι γαίας, ας μετέλθωσι εμπόριον και βιομηχανίας, εις τα Υπουργήματα όμως δεν τους δεχόμεθα… Ας τραβηχθούν δι’ ολίγα χρόνια να κανονίσωμεν ημείς μόνοι την υπηρεσίαν μας. Πρόκειται ΝΑ ΡΙΨΩΜΕΝ ΒΑΛΣΑΜΟΝ εις τας πληγάς μας και όχι τρεμεντίνα.»
Και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης:

«Αν είναι να μείνωμε ΗΜΕΙΣ νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και ΕΜΕΙΣ τώρα.»
Αυτή ήταν η απάντηση-σχόλιο του Ράκου, ο οποίος έγραψε ένα μίνι επικήδειο στον εγχώριο "υπαρκτό μακρυγιαννισμό".

Σύμφωνα με τα παραπάνω, με τη Συμφωνία της 26 Οκτωβρίου 2011, οι διαφεντεύοντες τα ανά "τετραετία" εκλογικά λάφυρα χάνουν τη πίττα και το σκύλο. Οι αναμενόμενοι επίτροποι θα συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτή τη κατεύθυνση.

_________________________________

σχετικά

πέφτει (πολλά τα γκαφρά)
πολιτικής ανάλυσης συνέχεια
φαινόταν (οι ιστορικές μέρες συνεχίζονται)




2 comments:

Κυριάκος said...

Νομίζω πως το ζητούμενο δεν είναι το κούρεμα αλλά η κρατικοποίηση. Το κούρεμα το επιβάλλει η Μέρκελ και δε σηκώνει παζάρια ούτε μπορούν να το αποτρέψουν ρίχνοντας τον ГΑΠ. Αυτό που θέλουν οι τραπεζίτες είναι να ρεφαρουν μετά το κούρεμα με τα λεφτά των ευρωπαίων φορολογούμενων και χωρίς να χάσουν τα μαγαζιά τους.

geokalp said...

δεν είναι μόνο αυτό, και οι γερμανοί είναι προετοιμασμένοι

δες
Yet considerable dangers remain, as the full extent of theeconomic problems Greece faces has not been revealed to the public. It would not be surprising if the elites switched in favour of default in case they thought that their power to shape policy in Greece could be compromised by policy proposals of the outside actors that go beyond the usual austerity measures or if the economic situation turned much worse than the IMF predicts, as we fear . The elites may also find other allies in this case (in addition to the rising numbers of the unemployed): the small business owners (many of them shopkeepers with either no or just one or two employees) who suffer disproportionately from the drop in consumption spending and have small room for adjustment. The fact that both the leftwing parties and the main right-wing party are opposed to the bailout package suggests that the danger that an “unnatural” coalition may be formed in the medium-term should not be ignored.

http://athenstock.blogspot.com/2011/02/eeag-report-on-european-economy-2011.html