14.11.11

Νόρμπερτ Βάλτερ: H Μέρκελ θέλει να διώξει την Ελλάδα απ' το ευρώ για επίδειξη δύναμης

Με αφορμή το συνέδριο των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που αρχίζει σήμερα στη Λειψία, ο Νόρμπερτ Βάλτερ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Μέρκελ να σταματήσει να ωθεί την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη. «Με τον τρόπο αυτόν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ψηφοφόρους της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος δεν θα έλυνε τα προβλήματα, απλώς θα καθιστούσε την βόρεια Ευρώπη μεταναστευτικό προορισμό για πολλούς Έλληνες. Η επιστροφή στη δραχμή θα έκανε τους Έλληνες να υποφέρουν, υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος διευκρινίζοντας: «Οι Έλληνες δεν θέλουν ένα πληθωριστικό νόμισμα που θα υποτιμάται διαρκώς. Ένα τέτοιο νόμισμα θα ήταν η δραχμή».
Στο σημερινό τακτικό συνέδριο των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών έχει κατατεθεί πρόταση που προβλέπει την έξοδο απείθαρχων χωρών από την ευρωζώνη.
dw-world.de
http://www.xrimanews.gr/oikonomia/19503-normpert-balter-h-merkel-thelei-na-diwksei-thn-ellada-ap-to-eyrw-gia-epideiksh-dynamhs

No comments: