1.11.11

Βρετανία: Σε επίπεδο ύφεσης ο μεταποιητικός PMI τον Οκτώβριο

Συρρίκνωση εμφάνισε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία τον Οκτώβριο με τη νέα πτώση στις νέες παραγγελίες να ρίχνουν σκιά στις προοπτικές της οικονομίας τους τελευταίους μήνες του έτους.

Ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 47,4 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 50,8 μονάδες το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Markit and the Chartered Institute of Purchasing and Supply. Σύμφωνα με την έρευνα οι δείκτες παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης ήταν χαμηλότεροι από το Σεπτέμβριο. Ο δείκτης του Σεπτεμβρίου αρχικά είχε εκτιμηθεί στις 51,1 μονάδες.
Το μέγεθος του Οκτωβρίου ήταν μικρότερος αναμενομένου καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 50,2 μονάδες. Σημειώνεται πως τα μεγέθη άνω των 50 μονάδων σημαίνουν επέκταση του κλάδου και κάτω των 50 μονάδων συρρίκνωση.

“Ο μεταποιητικός PMI υποχώρησε σημαντικά σε επίπεδα ύφεσης τον Οκτώβριο,” σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson.
“Η πιο ανησυχητική πλευρά της έρευνας είναι η τάση στις νέες παραγγελίες, οι οποίες υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το Μάρτιο του 2009,” τονίζει ο Dobson.

© Dow Jones Newswires


Βρετανία: Ρυθμός ανάπτυξης 0,5% το γ΄ τρίμηνο

Κατά 0,5% αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο βρτανικός ρυθμός ανάπτυξης ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών που προέβλεπαν ανάπτυξη κατά 0,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Επισημαίνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο, η Γηραιά Αλβιόνα είχε καταγράψει οριακό ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 0,1%. Η Τράπεζα της Αγγλίας, σπεύδοντας να αντιμετωπίσει τις προβλέψεις για ύφεση, προχώρησε προ ημερών, σε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 75 δισ. στερλίνες. 
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/664441/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: