2.10.12

ΥΠΑΝ: Πρόστιμο 1,28 εκατ. ευρώ για ενδοομιλικές συναλλαγές - Cadbury

Πρόστιμο ύψους 1.277.303 στην εταιρεία «Κραφτ Φουντς Ελλάς ΑΕ» για παραβάσεις του ν.3728/08 περί ενδοομιλικών συναλλαγών επέβαλε η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο έλεγχος διενεργήθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία, «Cadbury Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Ζαχαρώδη Σοκολάτες» για την οικονομική χρήση του 2008. Η συγκεκριμένη εταιρεία εντός του 2010 απορροφήθηκε από την «Κραφτ Φουντς Ελλάς ΑΕ», η οποία και ανέλαβε τις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η ελεγχόμενη εταιρεία υπέπεσε σε παραβάσεις που αφορούν: στη μη δήλωση ενδοομιλικών συναλλαγών, στη μη επαρκή τεκμηρίωση ενδοομιλικών συναλλαγών και στη μη τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης στη σχετική ανακοίνωσή του, τα συμπεράσματα του ελέγχου καθώς και το σύνολο των στοιχείων του φακέλου, πρόκειται να κοινοποιηθούν στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, λόγω της διαπίστωσης παράβασης της υποχρέωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του Ν. 3728/2008, για την εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας και την επιβολή των προβλεπόμενων φορολογικών κυρώσεων.
«Με την επιβολή αυτού του προστίμου, η Πολιτεία στέλνει για μια ακόμα φορά ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και χωρίς εκπτώσεις τον έλεγχο της αγοράς για αθέμιτες πρακτικές, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της», σχολίασε αναφορικά με το θέμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2240376

No comments: