16.10.12

Αυστρία: "Χάνει" ελαφρώς τους στόχους για το 2012


Βιέννη (Dow Jones) – Ο προϋπολογισμός της Αυστρίας για το 2013 θα χάσει οριακά το στόχο για το έλλειμμα και το χρέος, καθώς θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για να στηρίξουν τον τραπεζικό κλάδο το 2013, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών, Maria Fekter μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση αναμένει τώρα έλλειμμα 2,3% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο και το χρέος να διαμορφωθεί στο 75,4% του ΑΕΠ. Οι προηγούμενοι στόχοι έκαναν λόγο για έλλειμμα 2,1% και χρέος στο 74,7% του ΑΕΠ.

Οι προσαρμογές έρχονται καθώς η κρατικοποιημένη τράπεζα Hypo Alpe-Adria Bank θα χρειαστεί περαιτέρω 900 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο. Επιπρόσθετα, η Fekter έκανε λόγο και για επιδείνωση των προβλέψεων οικονομικής ανάπτυξης, καθώς η Αυστρία πλήττεται από τις επιδράσεις της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.

Ακόμη ωστόσο αναμένει ότι το έλλειμμα του 2012 θα διαμορφωθεί στο 3,1% του ΑΕΠ. Αρχικά θεωρούνταν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στο 3% του ΑΕΠ, δήλωσε η Fekter, αλλά ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους έχει επιβαρυνθεί από την κρατική βοήθεια προς τον τραπεζικό κλάδο.

Η Fekter αναμένει ότι η Αυστρία θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μέχρι το 2016.

© Dow Jones Newswires

No comments: