6.10.12

Κ. Χατζηδάκης: Κίνδυνος μείωσης των κοινοτικών κονδυλίων από το 2014 (βεβαιότητα)

Για κίνδυνο μείωσης των κοινοτικών κονδυλίων για τη χώρα μας κατά 40% στο επόμενο ΕΣΠΑ (2014- 2020), προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Δεύτερη Συνάντηση Κορυφής των «Φίλων της Συνοχής» στην Μπρατισλάβα.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μείωση των εισοδημάτων στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, δεν εμφανίζεται στις στατιστικές που θα χρησιμοποιηθούν για την κατανομή των κονδυλίων.
Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι οι δείκτες και τα κριτήρια που είχαν οριστεί πριν την κρίση δεν αντανακλούν τη σημερινή πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, η προτεινόμενη κατανομή των πόρων δεν θα ανταποκρίνεται στην παρούσα κατάσταση.
Ο υπουργός επεσήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει η πολιτική δέσμευση ότι η Επιτροπή θα συνυπολογίσει το σημαντικό στοιχείο της ύφεσης και θα προσαρμόσει την κατανομή των πόρων με τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλάται η τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση στις περιφέρειες και τα κράτη- μέλη.
Στη συνάντηση της Μπρατσιλάβας παρέστησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο ενώ συμμετείχαν 11 πρωθυπουργοί (Σλοβακίας, Πορτογαλίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Εσθονίας, Ουγγαρίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Λετονίας, Πολωνίας) καθώς και οι αρμόδιοι υπουργοί από Ισπανία, Κύπρο, Μάλτα και Λιθουανία.
Στο τέλος της συνάντησης υιοθετήθηκε κοινή διακήρυξη όλων των χωρών που συμμετείχαν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241939

__________________________________________

διακρίνουμε την απόσταση από το Σχέδιο Μάρσαλ (του Τσίπρα!) έως τη μείωση του ΕΣΠΑ σε €12δισ μέχρι το 2020!!!


No comments: