4.10.12

Καναδός ΥΠΟΙΚ: "Οι χώρες της ΕΕ μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνες τους"

«Επιμένουμε στη θέση μας. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εύπορες και μπορούν να χρηματοδοτήσουν από μόνες τους τη λύση του προβλήματος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Jim Flaherty, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους αντιπροσωπεύει έναν «ξεκάθαρο και υπαρκτό κίνδυνο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών των G7, στις 11 Οκτωβρίου, o κ. Flaherty σημείωσε πως «η κατάσταση στην Ευρώπη δεν έχει βελτιωθεί, λόγω της έλλειψης δράσης».

«Υπήρξαν μερικά βήματα που έκανε η ΕΚΤ, ο Mario Draghi, που βοήθησαν και κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως το γεγονός ότι εξακολουθούμε να έχουμε υποκεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη και ότι έχουμε θέματα που επιμένουν σε ότι αφορά τα χρέη των κρατών – αυτά τα γεγονότα δεν έχουν αλλάξει».

Η συνεδρίαση της G7 θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των ετήσιων συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο τόνος του κ. Flaherty έρχεται σε αντίθεση με αυτόν που χρησιμοποιεί η Ιαπωνία, η οποία έδωσε εύσημα στην Ευρώπη την Τετάρτη για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Καναδά αντιστέκεται στις πιέσεις από άλλες χώρες να συνεισφέρει επιπλέον χρήματα στο ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Flaherty.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/729954/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: