5.10.12

ΣΕΛΜΑΝ Μπήκε λουκέτο στο εργοστάσιο της Χαλκίδας

Την αναστολή της δραστηριότητάς της ανακοίνωσε χθες η βιομηχανία ξύλου ΣΕΛΜΑΝ στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, στο Βασιλικό, στο οποίο απασχολούσε περίπου 200 εργαζομένους. Σύμφωνα με την εταιρεία μία ομάδα απολυθέντων έχει καταλάβει εδώ και πέντε ημέρες την πύλη του εργοστασίου απαγορεύοντας την έξοδο των παραχθέντων προϊόντων και την εκτέλεση των παραγγελιών.
«Οι καταληψίες απαιτούν άμεση καταβολή δόσης αποζημίωσης απόλυσης την οποία η επιχείρηση, λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών που πλήττουν την ελληνική αγορά, έχει καθυστερήσει να καταβάλει από 2 έως 40 ημέρες κατά περίπτωση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι λοιπές δόσεις καταβάλλονταν με απόλυτη συνέπεια. Παρά τη ρητή αναγνώριση της υποχρέωσής μας προς τους απολυθέντες, την εκ μέρους της διοίκησης τής ΣΕΛΜΑΝ πρόταση για τμηματική αποπληρωμή των οφειλομένων σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 5/10/2012, και τη διαβεβαίωση για έγκαιρη εφεξής καταβολή των λοιπών δόσεων, οι καταληψίες είναι ανένδοτοι, ζητούν άμεση και ολοσχερή εξόφληση της δόσης και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και γνωρίζουν ότι παρανομούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η εταιρεία θα συνεχίσει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή από το εργοστάσιο της Κομοτηνής καθώς και τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της από το δίκτυό της.
Ωστόσο από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αλλά και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας υποστηρίζουν ότι οι ήδη 108 απολυμένοι δεν ελάμβαναν κανονικά τις αποζημιώσει τους ενώ επιχειρήθηκε μεταφορά εμπορευμάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού εκτός του εργοστάσιου.
 
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4757018

No comments: