18.10.12

Ολόκληρη τη δόση ζήτησε ο Σαμαράς - Παρασκευή με Μέρκελ

Η κρίσιμη σύνοδος είναι σε εξέλιξη με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να ξεπεράσει την τεράστια έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Ο πρωθυπουργός μίλησε στους ευρωπαίους για την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα αλλά και το τεράστιο πρόβλημα της ύφεσης και της ανεργίας.

Στην παρέμβασή του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την τρόικα το συντομότερο δυνατό και τοποθετήθηκε και επί του κειμένου για την ολοκλήρωση της νομισματικής Ένωσης του Χέρμαν Βαν Ρομπέι χαρακτηρίζοντας το ισορροπημένο.

Είπε μάλιστα ότι και η Ένωση πρέπει να βρει την ισορροπία της μεταξύ δημοσιονομικών πολιτικών και πολιτικών για την ανάπτυξη και πως αν η Ευρώπη είχε αντιμετωπίσει την Ελλάδα στην αρχή της κρίσης με τα σημερινά δεδομένα δεν θα είχαμε τα προβλήματα που έχουμε.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα στον ξένο τύπο υπογραμμίζουν ότι στη Σύνοδο συζητείται πρόταση για επαναγορά του ελληνικού χρέους με κεφάλαια του ESM. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την πρόταση που είχε καταθέσει το μέλος της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν, η οποία δεν φαίνεται να προχωρά.

Όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Παρασκευή το πρωί (10:30) με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.  

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/733061/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: