8.10.12

Παγκόσμια Τράπεζα: Υποβάθμιση προβλέψεων για Ανατολική Ασία

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη στην περιοχή Ανατολικής Ασίας - Ειρηνικού προχώρησε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί και να διαρκέσει περισσότερο του αναμενόμενου η επιβράδυνση στην Κίνα.
«Σε αντίθεση με την υπόλοιπη περιοχή, η Κίνα βιώνει ένα διπλό αρνητικό - η επιβράδυνση της ανάπτυξης οφείλεται στις αδύναμες εξαγωγές αλλά και στην εγχώρια ζήτηση, ειδικά στην ανάπτυξη των επενδύσεων», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την περιοχή Ανατολικής Ασίας - Ειρηνικού, Μπερτ Χόφμαν.
Στην έκθεσή της για την περιοχή Ανατολικής Ασίας - Ειρηνικού, η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί πως η επιβράδυνση στην Κίνα ενδέχεται να επιταχυνθεί, ενώ θεωρεί απίθανη τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής από το Πεκίνο εξαιτίας των ανησυχιών για νέα άνοδο των τιμών κατοικίας.
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα σε 7,7% το 2012 και 8,1% το 2013, έναντι 8,2% και 8,6% που ανέμενε προηγουμένως.
Για την περιοχή, συνολικά, οι αντίστοιχες προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε 7,2% και 7,6%, έναντι 7,6% και 8%. «Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξη στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας από το 2001. Είναι ακόμα πιο χαμηλός και από την κορύφωση της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2009», είπε ο Χόφμαν.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2242368

No comments: