16.10.12

ΤΑΙΠΕΔ: Προ των πυλών ο β' γύρος αποκρατικοποιήσεων

Προ των πυλών είναι ο β' γύρος αποκρατικοποιήσεων, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει διαγωνισμούς για ΕΛ.ΠΕ, λιμάνια κ.α. μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
«Τους επόμενους μήνες θα προκηρύξουμε κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο.
Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι το Ταμείο αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, μεταξύ άλλων εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων.
Στη λίστα των προς ιδιωτικοποίηση εταιρειών είναι επίσης ΟΛΠ  , ΟΛΘ, ΕΥΑΘ και Λάρκο, ενώ παράλληλα αναζητούνται στρατηγικοί επενδυτές για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Εγνατία Οδό, τα ΕΛΤΑ, καθώς και για άλλα μικρότερα αεροδρόμια και μαρίνες.
Εκτός από τη μείωση του χρέους, η κυβέρνηση προσδοκά από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να προσελκύσει επενδύσεις 60 δισ. ευρώ, να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας και να πετύχει ετήσια φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά έτος, συμπλήρωσε ο κ. Εμίρης.
Οι πρώτες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, της ΔΕΠΑ και του 33% του ΟΠΑΠ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2244869

No comments: