23.10.12

Νέα απαγόρευση πλειστηριασμών

Νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες θα δώσει η κυβέρνηση. Αυτό έκαναν γνωστό χθες με διαδοχικές τους δηλώσεις οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και Θανάσης Σκορδάς.
Σύμφωνα και με τους δύο η κυβέρνηση δεν θα άρει την απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών και θα παρατείνει, κατά πάσα πιθανότητα, για ένα χρόνο το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργείο Ανάπτυξης και τράπεζες ήλθαν σε ρήξη στο θέμα της ρύθμισης των δανείων οφειλετών που δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα τραπεζών δεν επιθυμούν καμία λύση στο θέμα. Για την ακρίβεια αρνούνται στο να γίνει θεσμική παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων, και αντιτείνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης τη διευθέτηση του ζητήματος απευθείας ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες.
Πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση εμφανίστηκε «ανοιχτό» ακόμη και στη συζήτηση για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών με προϋποθέσεις. Εν τούτοις οι τράπεζες και πάλι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα χθες οι κ. Μηταράκης και Σκορδάς με δηλώσεις τους να ξεκαθαρίσουν ότι η κυβέρνηση θα δώσει νέα παράταση.


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112939442

No comments: