22.10.12

Bloomberg: Ύφεση τύπου ΄30 για την Ελλάδα

Η Ελλάδα βυθίζεται σε ύφεση παρόμοια με εκείνη που βίωσαν ΗΠΑ και Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930 προειδοποιεί το πρακτορείο Bloomberg. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία 3 χρόνια και συμπληρώνει πως η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάνει λόγο για περαιτέρω συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 4% το 2013. «Είναι η μεγαλύτερη αθροιστική μείωση παραγωγής ανεπτυγμένης χώρας κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει: «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο 1929-1933».

«Η λιτότητα καταστρέφει τα έσοδα από φορολογία και κατά συνέπεια το προσδοκώμενο αποτέλεσμα» αναφέρει ο Charles Dumas πρόεδρος του Lombard Street Research και συμπληρώνει: «Ωστόσο, η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δυνατότητα δανεισμού».

«Η εμπειρία της δεκαετίας του 1930 δείχνει ότι πρέπει να δώσουμε ώθηση στην οικονομία» δηλώνει στο πρακτορείο ο Βασίλης Μοναστηριώτης, του London School of Economics και συμπληρώνει: «Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα δεν είναι κάτι εφήμερο που θα φύγει όταν τελειώσει η κρίση. Και θα είναι πολύ επικίνδυνη εάν δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/733662/Article.aspx

_______________________________________________________

καλές και οι διαπιστώσεις, καλύτερα να τα προ-λέγεις, ακόμα καλύτερα να σε ακούνε...

ας τα ξαναγράψουμε: η εκτίμηση σήμερα λέει ότι δεν φαίνεται ορατή ανάκαμψη, ήτοι δεν φαίνεται τρόπος (από αυτούς που επιθυμούν να εφαρμόσουν) ανάσχεσης της ύφεσης
αυτή είναι η αλήθεια

No comments: