16.10.12

«Ναυάγησε» το deal Μυτιληναίου - S&Β

Δεν είχε αίσια έκβαση η επιχειρούμενη εξαγορά των δραστηριοτήτων Βωξίτη της S&B από την Αλουμίνιον Α.Ε., θυγατρικής της Μυτιληναίος Α.Ε., όπως ενημέρωσαν οι δυο πλευρές με σχετική ανακοίνωσή τους στο Χρηματιστήριο
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:
«Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. (“S&B”) ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό ότι μετά το πέρας εκτενούς due diligence, διαδικασία που περιλάμβανε οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των προς συγχώνευση μερών, καθώς και διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη τελικής συμφωνίας για τη σταδιακή απόκτηση της δραστηριότητας Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., 100% θυγατρική εταιρία της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., όπως αυτή είχε ανακοινωθεί την 8η Νοεμβρίου 2011.
Οι δύο εταιρείες, αξιολογώντας τις προκλήσεις που προκύπτουν από το εγχώριο και διεθνές οικονομικό περιβάλλον, εξακολουθούν να διερευνούν τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δραστηριοτήτων εξόρυξης βωξίτη, ενώ θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εμπορική τους συνεργασία».
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2011, Ως καταρχήν συμφωνηθέν τίμημα είχε οριστεί το ποσό των 61.072.000 ευρώ, το οποίο όμως επρόκειτο να οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού οικονομικού και νομικού ελέγχου ( «Due Diligence»).
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος», Ευάγγ. Μυτιληναίος, είχε δηλώσει τότε, ότι «ύστερα από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, θα ελέγχει η ίδια τη βασική της πρώτη ύλη, το βωξίτη, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12777&subid=2&pubid=112936585

No comments: