5.10.12

ΧΑ: Τα τραπεζικά deals φέρνουν το ΧΑ πάνω από τις 800 μονάδες

Νέα ανοδική κίνηση σήμερα στο ΧΑ με τον γενικό δείκτη να ξεπερνάει τις 800 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι φήμες και τα δημοσιεύματα που φέρνουν την Εθνική και τη Eurobank να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, αναζωπυρώνουν το κλίμα για επικείμενα deals. Οι εξελίξεις φαίνεται να επιταχύνονται και οι πιθανότητες τριπλής συγχώνευσης και με το ΤΤ να συμμετέχει στο σχήμα, αφού βεβαίως πρώτα ανακεφαλαιοποιηθεί. Ηδη η μετοχή της Eurobank σημειώνει σημαντική άνοδο. Συνεδριάζει το απόγευμα το ΔΣ της ΕΤΕ, συσκέψεις αυτή την ώρα στη Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες του kerdos.gr, oι διοικήσεις των Τραπεζών αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.
TO XA
Ο γενικός δείκτης ξεπέρασε τις 800 μονάδες και πλησιάζει τις 820 με μεγάλα κέρδη, άνω του 3%. Με ρυθμούς πολύ πιο ταχείς απ' όσο περίμενε και ο πιο αισιόδοξος επενδυτής κινούνται τα νήματα στην τραπεζική αγορά.
Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για τριπλή συγχώνευση της Εθνικής, της Eurobank και του Τ.Τ., θα πρόκειται για deal μεγατόνων, δίνοντας σήμα στις αγορές ότι οι μεταρρυθμίσεις και η αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.
Στο ίδιο κλίμα, σύμφωνα με την αγορά εντάσσεται και η πώληση του 30% του ΟΠΑΠ. Φτιάχνοντας κλίμα, ανεβαίνουν οι τιμές στο Χρηματιστήριο, οπότε οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν σε καλύτερες αποτιμήσεις. Οι μετοχές των Εθνικής – Eurobank έχουν ανασταλεί προσωρινά. Οπότε γι' αυτό ο τζίρος δείχνει χαμηλός, κοντά στα 37 εκατ. ευρώ.
Όταν ανεστάλη η διαπραγμάτευση των δύο μετοχών, η Eurobank βρισκόταν στο +5,5%, στο 1,15 ευρώ και η ΕΤΕ, στο +4,48%, στα 2,10 ευρώ. Ισχυρά κέρδη για την Πειραιώς, πάνω από 11% και πάνω από 8% για την Κύπρου.
Ισχυρά κέρδη άνω του 7% για την Alpha, στο 1,91 ευρώ, ενώ το καλό κλίμα έχει διαχυθεί παντού στο ταμπλό, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται πάνω από 6%, Μυτιληναίος περίπου κατά 4%, το ίδιο και τα Folli Follie, 3,5% η Jumbo κ.ά.
Επίσης, δεν περνά απαρατήρητη η νέα κούρσα της MIG, στο +7,67% ενισχύεται η ΔΕΗ, περίπου κατά 6% η Σιδενόρ, άνω του 5,5% Ιντραλότ και Ιντρακόμ.


Την ίδια ώρα όπως φαίνεται από τις αναλύσεις για την πορεία των δεικτών, οι ελληνικές μετοχές ενδέχεται να οδηγηθούν σε ένα νεό ράλι, μετά το φαινόμενο του “Golden Cross” που παρουσίασε ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, τονίζουν οι τεχνικοί αναλυτές.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1810909&nt=103

No comments: