22.10.12

Κοινή λύση για Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο βλέπει η Deutsche Bank στο Eurogroup του Νοεμβρίου

Οι αναλυτές της Deutsche Bank επαναφέρουν στο προσκήνιο τη λύση- πακέτο για Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο στο Eurogroup της 12η Νοεμβρίου.
Σε κοινή λύση για την  Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin το Νοέμβριο, εκτιμούν αναλυτές της Deutsche Bank.
Είναι εξαιρετικά πιθανό η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κύπρος να αντιμετωπιστούν από κοινού στις επερχόμενες συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, τονίζουν οι Francis Yared και Jerome Saragouss, αναλυτές του γερμανικού οίκου.
Όπως υποστηρίζουν, οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι για την Ευρώπη δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά το βραχυπρόθεσμο outlook συμφωνεί με το βασικό σενάριο της Deutsche Bank. Η Ισπανία είναι πιθανό να εισέλθει σε μνημόνιο, αποφεύγοντας τις καταστροφικές υποβαθμίσεις, ενώ η Ελλάδα είναι πιθανό να πάρει προς το παρόν μια αναστολή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται το σενάριο μιας κοινής λύσης για τις τρις χώρες, καθώς πολλοί αναλυτές αλλά και διεθνή πρακτορεία, θεωρούν πολύ πιθανή μια τέτοια εξέλιξη.
Το πρακτορείο Reuters μετάδιδε στα μέσα Οκτωβρίου ότι η ευρωζώνη μελετά ένα ευρύ πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο φαίνεται ότι μελετά η ευρωζώνη, το οποίο θα συζητηθεί τον Νοέμβριο.
Μάλιστα και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Pierre Moscovisi, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ελπίζει πως τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα λυθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

bankingnews

No comments: