5.10.12

πρακτικά Fed: Aνεργία και Ευρώπη οδήγησαν στο Q3

Η αργή ανάκαμψη της αγοράς απασχόλησης, οι ανησυχίες για την κρίση της ευρωζώνης και την ανάπτυξη στην Κίνα, καθώς και το λεγόμενο δημοσιονομικό κενό (fiscal cliff), πίεσαν την Fed στην εισαγωγή του Q3, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των πρακτικών της κεντρικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα πρακτικά δείχνουν ότι στις τάξεις της Fed υπήρξε σε γενικές γραμμές συμφωνία για την αναγκαιότητα επιπρόσθετης χαλάρωσης, δεδομένης της ήπιας οικονομικής ανάκαμψης.

"Τα μέλη έκριναν σε γενικές γραμμές ότι χωρίς επιπρόσθετη ποσοτική χαλάρωση, η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να μην είναι αρκετή για να δημιουργήσει σταθερή βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς απασχόλησης" σημειώνεται στα πρακτικά.

Παράλληλα, υπήρξε στήριξη στην προσέγγιση του Charles Evans της Chicago Fed, ο οποίος υποστήριξε να επιτραπεί η αύξηση του πληθωρισμού ως το 3% για όσο καιρό η ανεργία θα βρίσκεται κάτω από το 7%,
Πολλά από τα μέλη της Fed ανέφεραν ότι "ο προσδιορισμός συγκεκριμένων αριθμητικών ορίων" για την ανεργία και τον πληθωρισμό θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος για να δοθεί περαιτέρω κατεύθυνση για το πόσο καιρό θα παραμείνουν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν.

Κάποιοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η υιοθέτηση ορίων είναι "υπερβολικά απλή για να αποδώσει τις πολυπλοκότητες της οικονομίας και της διαδικασίας άσκησης νομισματικής πολιτικής".

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/730107/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: