22.10.12

Merkel,Hollande: Εξαίρεση οι τράπεζες Ιρλανδίας

H Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, συμφωνούν ότι οι ιρλανδικές τράπεζες αποτελούν μια "ειδική περίπτωση" και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια.

Η κα Merkel και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Enda Kenny μίλησαν χθες μέσω τηλεφώνου για τις "ιδιαίτερες συνθήκες που βρίσκονται πίσω από τις κρίσεις κρατικού χρέους και τραπεζών της Ιρλανδίας", σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν τους.

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την δέσμευση που έκαναν στα τέλη Ιουνίου, να αναθέσουν στο eurogroup να μελετήσει την κατάσταση του ιρλανδικού χρηματοπιστωτικού κλάδου, με προοπτική την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του προγράμματος προσαρμογής, το οποίο προχωρά καλά», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande αναγνώρισε και αυτός από την πλευρά του ότι οι τράπεζες της Ιρλανδίας αποτελούν μια "ειδική περίπτωση".

"Ανέφερα ότι η Ιρλανδία υπήρξε μια ειδική περίπτωση και ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια" δήλωσε ο κ. Hollande μετά τη συνάντηση του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Enda Kenny.

"Η ιδιαιτερότητα της Ιρλανδίας έγκειται στο ότι εδώ και πολλούς ήδη μήνες έχει γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ιρλανδικού προϋπολογισμού, κάτι που επιδείνωσε το χρέος της χώρας και την ανάγκασε να επιβάλλει ένα σκληρό σχέδιο" πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Hollande σημείωσε ακόμα ότι στηρίζει την ιδέα της αναδρομικής ανακεφαλαιοποίησης των ιρλανδικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να είναι αναδρομική, ο κ. Hollande απάντησε:

"Ναι, η ανακεφαλαιοποίηση έχει ήδη γίνει μέσω δικών τους κεφαλαίων, οπότε το Eurogroup θα το λάβει υπόψη του". 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/733702/ArticleNewsWorld.aspx

_______________________________________________

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ...
ΤΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΘΑ ΕΠΕΣΑΝ!!!

 

No comments: