16.10.12

Nomura: Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα - Πορτογαλία δεν θα αντέξουν

Η ατζέντα της ευρωζώνης ορίζεται κυρίως από ότι εξυπηρετεί τον κύκλο των γερμανικών εκλογών και όχι από ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες της κάθε χώρας ξεχωριστά, ανέφερε ο Alastair Newton, αναλυτής στη Nomura σε συνέντευξή του στο CNBC, εκτιμώντας ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Newton, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα ενταθούν στις χώρες του Νότου, καθώς αυξάνονται τα σκληρά μέτρα λιτότητας που οδηγούν σε όλο και πιο βαθιά ύφεση και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι συνεχώς καθυστερούν τις αποφάσεις για τόνωση της ανάπτυξης και αυτό δεν είναι καλό, παρατηρεί ο Newton.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Nomura, οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία πιθανόν να μην ολοκληρώσουν τις θητείες τους, αφού είναι εξαιρετικά αδύναμες να ολοκληρώσουν την εφαρμογή της λιτότητας που απαιτείται από την Ευρώπη. Η δυσαρέσκεια και οι κοινωνικές αναταραχές θα ενταθούν, ενώ πολλές αντιδράσεις μπορεί να αποβούν βίαιες.
Η παρατεταμένη λιτότητα θα συνεχίσει να παραλύει τον ευρωπαϊκό Νότο και ενισχύει την λαϊκή δυσαρέσκεια, τόνισε ο Newton.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112936574

______________________________________________

η ψήφιση των μέτρων ρίχνει τη κλεψύδρα του Σαμ
απλά πράγματα
 

No comments: