4.10.12

Η ΕΚΤ έτοιμη να ξεκινήσει το "OMT": το πρόγραμμα θα ισχύει μόνο για τις χώρες που έχουν πλήρη πρόσβαση στις αγορές χρέους

Ο κ. Draghi επεσήμανε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ξεκινήσει το "OMT" μόλις ικανοποιηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σέβεται τα όρια της εντολής της και ότι δρα ανεξάρτητα.

"Eίμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ΟΜΤ μόλις εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις. Όπως είπαμε τον προηγούμενο μήνα το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την εκκίνηση του OMT στο βαθμό που επιβάλλεται από τη σκοπιά της νομισματικής πολιτικής και εφόσον τηρούνται πλήρως οι όροι του προγράμματος" δήλωσε.

Η ΕΚΤ θα εξέλθει από το "OMT", σημείωσε, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος ή αν οι χώρες αποτύχουν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα ισχύει μόνο για τις χώρες που έχουν πλήρη πρόσβαση στις αγορές χρέους.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση της Ισπανίας, ο κ. Draghi ανέφερε ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο αλλά οι προκλήσεις παραμένουν και ότι είναι ζήτημα της ισπανικής κυβέρνησης να αποφασίσει αν θα υποβάλλει αίτημα.


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=177759&catID=2


______________________________________________


αστειότητες...

παιχνίδι ισχύος...

ευρωπαϊκή αλληλεγγύη....

No comments: