31.3.11

Στους δανειστές της Centric ο έλεγχος της επιχείρησης

«Αλλάζει χέρια» η Centric, με τους ομολογιούχους να παίρνουν τον έλεγχο της επιχείρησης. H εταιρεία που δραστηριοποιείται στον διαδικτυακό τζόγο, αποφάσισε ότι η μετατροπή του ομολογιακού δανείου (ύψους 20,2 εκατ. ευρώ) σε μετοχές της εταιρείας, θα γίνει προς 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Η απόφαση αυτή οδηγεί στην έκδοση 56 εκατ. νέων μετοχών που στην πράξη δίνει τον έλεγχο της επιχείρησης στους ομολογιούχους δανειστές της επιχείρησης.
Σήμερα η εταιρεία έχει μετοχικό κεφάλαιο 16,2 εκατ. ευρώ και η ονομαστική τιμή μετοχής ανέρχεται σε 0,36 ευρώ. Οι ομολογιούχοι της εταιρείας, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή των ομολογιών τους προς 0,51 ευρώ ανά μετοχή και πρότειναν η ανταλλαγή να γίνει στη νέα τιμή των 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Η αντιπρόταση των ομολογιούχων έγινε δεκτή από το 78% των μετόχων της εταιρείας και συνεπώς η πρόταση έγινε αποδεκτή. Σημειώνεται ότι η αρχική τιμή ανταλλαγής του δανείου με μετοχές της επιχείρησης είχε οριστεί στις 0,69 ευρώ ανά μετοχή και ήταν προαιρετική για τους ομολογιούχους. Τώρα η μετατροπή είναι υποχρεωτική για όλους τους ομολογιούχους, αλλά με πολύ ευνοϊκότερη τιμή ανταλλαγής για τους τελευταίους.
Αποτέλεσμα, η εταιρεία να περιέλθει κατά περίπου 56% στους ομολογιούχους της επιχείρησης. Οι τελευταίοι μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστοι, καθώς οι ομολογίες είναι ανώνυμες. Ωστόσο, θα γίνουν γνωστοί μόλις οι ομολογίες μετατραπούν σε μετοχές που θα ονομαστικοποιηθούν.
Στην πράξη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι υφιστάμενοι μέτοχοι απομειώνουν την αξία της συμμετοχής τους, με θετικό αντιστάθμισμα τον μηδενικό δανεισμό της επιχείρησης.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_31/03/2011_437491

No comments: