30.3.11

Ρεκόρ αισιοδοξίας μεταξύ των Αμερικανών CEOs

Οι προβλέψεις των επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων βελτιώθηκαν αισθητά στο α΄τρίμηνο, με το 92% των CEOs να περιμένουν αύξηση πωλήσεων στο ερχόμενο εξάμηνο και πάνω από τους μισούς να σκοπεύουν να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, σύμφωνα με βαρυσήμαντη έρευνα.

Ο δείκτης CEO Economic Outlook που καταρτίζει το Business Roundtable εκτινάχθηκε στο 113, που είναι το υψηλότερο επίπεδο 10 ετών που διεξάγει ο επιχειρηματικός σύνδεσμος την έρευνα. «Οι CEOs διαβλέπουν ορμητικότητα στην αμερικανική οικονομία,» δήλωσε ο επικεφαλής της Verizon Comm., που έχει την προεδρία του συνδέσμου.

Το 52% (το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της έρευνας) από τους 142 CEOs που απάντησαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το ερχομενο 6μηνο, σε σύγκριση με 11% που σκοπευουν να μειώσουν το προσωπικό τους.

Ποσοστό 62% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δαπάνες κεφαλάιου.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων εταιριών προβλέπουν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί 2,9% το 2011, έναντι 2,5% στην προηγούμενη έρευνα

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/633204/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: