31.3.11

ΒΛΕΠΕΙ" ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση υποστηρίζει η Goldman Sachs, προβλέποντας πως θα πραγματοποιηθεί  κάποια στιγμή στο διάστημα 2012-2013. Οσον αφορά την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.
Ειδικότερα ο οικονομολόγος του οίκου Francesco Garzarelli εκτιμά πως στην περίπτωση της Ελλάδας, οι επενδυτές πιθανότατα θα εισέλθουν οικειοθελώς σε συμφωνίες για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των ομολόγων που κατέχουν, όταν η ανάπτυξη θα έχει σταθεροποιηθεί και θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, ενδεχομένως το 2012-2013.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=280987&nt=108&lang=1

_________________________________________________

Δείχνει ότι πλέον έχει ζυμωθεί αρκετά το σχέδιο που περιέγραψα κι εγώ (όταν συμπλήρωσα το προηγούμενο), προφανώς κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά.

Πέρα των άλλων κινδύνων, που περιέγραψα στα παραπάνω, για να ..ρολάρει το σχέδιο θα πρέπει να συμβεί το πρώτο μέρος: η κυβέρνηση να ανακτήσει όλη την χαμένη αξιοπιστία της, αφού πρώτα α) καταφέρει να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά  και β) μπει στη ..λογική των πωλήσεων της δημόσιας περιουσίας - ειδικά των κερδοφόρων ΔΕΚΟ.

Εάν δεν πιάσει τα πρώτα δύο, όλα τα υπόλοιπα πάνε πίσω και η πίεση θα συνεχίζεται από όλα τα μέτωπα, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ δίνεται χρόνος να καλλιεργηθεί μεγαλύτερη αντίσταση σε κάθε επόμενο βήμα.

No comments: