13.10.12

Πεζοπορία διαμαρτυρίας ως την Αθήνα άρχισαν επαγγελματίες της Μαγνησίας

Εναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική  -όπως λένε- οικονομική τους κατάσταση οι επαγγελματοβιοτέχνες αλλά και άλλοι κλάδοι του νομού Μαγνησίας. Το Σάββατο το πρωί περίπου 180 άνθρωποι ξεκίνησαν από τον Βόλο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, στις 23 Οκτωβρίου και αφού έχουν διανύσει με τα πόδια τα 324 χιλιόμετρα της απόστασης.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν και άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων ενώ παράλληλα θα υπάρχει υποστήριξη από  ιατρούς, νοσηλευτές  και φυσιοθεραπευτές. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές ενώ τα τρόφιμα και οι άλλες προμήθειες είναι δωρεά των επαγγελματιών της Μαγνησίας.

«Θέλαμε να βρούμε έναν ιδιαίτερο τρόπο διαμαρτυρίας αλλά και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η διαμαρτυρία να έχει κομματικό πρόσημο»
λέει ο  πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας κ. Κώστας Κόγιας.

Πέρα από αυτή καθαυτή την διαμαρτυρία στόχος της κινητοποίησης είναι να ενταχθούν σε αυτή όσο γίνεται περισσότεροι. «Το σύνθημα είναι έλα μαζί μας έστω και για 100 μέτρα» λέει ο κ. Κόγιας. «Ήδη από διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς όπως η Λαμία έχουμε τη δέσμευση πως θα ενωθεί και άλλος κόσμος μαζί μας. Παράλληλα έχουμε τυπώσει έντυπο υλικό που θα μοιράζουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».
Αιτία αυτής της κινητοποίησης ήταν –τι άλλο- η τραγική οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η οικονομία του Βόλου, μιας πόλης που πριν κάποια χρόνια υπέστη ριζική αποβιομηχάνιση και ύστερα  η κρίση φαίνεται να της  δίνει τη χαριστική(;) βολή. «Αυτή τη στιγμή πανω από το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Μαγνησία είναι καταχρεωμένες. Παράλληλα υπάρχει μικρή κινητικότητα, ενώ δυστυχώς ακόμα ο τουρισμός δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα μπορούσε. Για αυτό και κατεβαίνουμε στην Αθήνα, για να μην αναγκαστούν τα παιδιά μας να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, κάτι που ήδη συμβαίνει».
Σημείο τερματισμού της εντεκαήμερης πορείας προς την Αθήνα θα είναι το κτίριο της Βουλής στις 23 Οκτώβρη. «Εκεί θα επιδώσουμε υπόμνημα προς τους κυβερνητικούς εταίρους και θα προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία πείνας» λέει ο κ. Κόγιας. «Ελπίζουμε ως τότε είναι να έχουμε γίνει χιλιάδες, με συμμετοχές από όλη την επικράτεια». 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=479465

No comments: