6.10.12

Μoody's: Καμπανάκι για Πορτογαλία


Η Πορτογαλία ενδέχεται να αναγκαστεί να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης πέρα από τα τρία χρόνια που έχουν προβλεφθεί, προειδοποίησε την Παρασκευή η Moody’s.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην έκθεση που εξέδωσε ότι "οι πρόσφατες εκδηλώσεις λαϊκής δυσαρέσκειας" υποδεικνύουν ότι η ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές χρέους θα καθυστερήσει, "ενδεχομένως απαιτώντας μια επέκταση της χρηματοδότησης" πέρα από το Σεπτέμβριο του 2013.

"Το μέγεθος των επιπρόσθετων μέτρων που θα χρειαστούν για την επίτευξη ακόμα και των πιο εύκολων στόχων ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι αναμενόταν" σημειώνει η Moody’s, προσθέτοντας ότι βλέπει αυξημένο ρίσκο “δημοσιονομικής ολίσθησης” από την πλευρά των εσόδων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ανάλογη εκτίμηση έκανε και η Fitch, λέγοντας ότι το βασικό σενάριο προβλέπει επέκταση του προγράμματος διάσωσης.

Ο διεθνής οίκος προειδοποίησε ότι η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να ζητήσει ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης προτού καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/730347/ArticleNewsWorld.aspx

________________________________________________

η λαϊκή δυσαρέσκεια δυσχαιρένει την ανάκτηση πρόσβασης στις αγορές χρέους

επιπέδου Μπένυ η πρόταση!!!

No comments: