13.2.13

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γ. Μέργου "Ο κατώτατος μισθός παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα" - Βρούτσης: Ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός -Μέργος: Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού -Βρούτσης: Κανένα θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Έντονες αντιδράσεις και αναταράξεις προκάλεσε η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
«Ένα από τα πιο βασικά σημεία για την οικονομία, για την ανταγωνιστικότητα είναι το μοναδιαίο κόστος εργασίας. Το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί αλλά αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην πορεία μας προς την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Μέργος στην ομιλία του στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Ο κατώτατος μισθός παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε.

Πάντως, σε νέα του δήλωση, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε, ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως ουδέποτε ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού. Αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις πήρε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.
«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Εργασίας διαφοροποιήθηκε από την τοποθέτηση Μέργου: «Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος» δήλωσε ο κ. Γιάννης Βρούτσης.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/610527

Ουδέποτα ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, με την οποία δίνει διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Η δήλωση του κ. Μέργου:
«Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης.
»Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/610564

«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η δήλωση του κ. Μέργου δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τον ίδιο ούτε και την κυβέρνηση, καθώς και ότι στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.
«Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός...μόνο προς τα πάνω μπορούμε να κοιτάμε από εδώ και πέρα. Ελπίζω και εύχομαι ακόμη και πριν από τη λήξη του μεσοπρόθεσμου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού», επισήμανε.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/610643


________________________________________

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ
-ΥΨΗΛΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ
-ΧΑΜΗΛΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΕ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΕΕ/ΟΝΕ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ


No comments: