17.2.13

Εκαψαν μηχανήματα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής μετά και την τελευταία επίθεση σε εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, όπου οι δράστες έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές περιλούζοντας με βενζίνη τους φύλακες. Εν συνεχεία έβαλαν φωτιά μηχανήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρίας. Όλα αυτά συνέβησαν στη μια τα ξημερώματα στις Σκουριές.
Σύμφωνα με τους φύλακες στο περιστατικό εμπλέκονταν περίπου 50 κουκουλοφόροι. Κατά τη διαφυγή τους έκοψαν δέντρα για να καθυστερήσουν την πυροσβεστική.
Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 20 προσαγωγές ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων για εμπλοκή στο συμβάν.
Το τελευταίο συμβάν βάζει φωτιά στην εύφλεκτη κατάσταση που είχε δαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες με απροσδιόριστες συνέπειες για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.
 
Παράγοντες της περιοχής επισημαίνουν ότι το περιστατικό έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από κέντρα και ομάδες εκτός της τοπικής κοινωνίας.
 
Δεδομένη θεωρείται η καταδίκη της επίθεσης από όλες τις πλευρές καθώς επισήμως οι αντιδρώντες καταδικάζουν τη βία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό άγνωστοι είχαν κάψει την αγροικία ενός εργαζομένου, μετά από σκληρές διαφωνίες στην τοπική κοινωνία.
 
Το θέμα έχει προσλάβει πλέον μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και ο χειρισμός του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανατεθεί στην αστυνομία και σε κατασταλτικούς μηχανισμούς καθώς τότε θα υπάρξουν έκρυθμες καταστάσεις.
 
http://www.sofokleousin.gr/archives/125191.html
 
Εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου, έκαναν έφοδο, με καραμπίνες και μολότοφ, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και έκαψαν τα πάντα, μηχανήματα, κοντέινερς, οχήματα και γεννήτριες.
 
Όπως καταγγέλλουν οι δύο φύλακες που βρίσκονταν στο εργοτάξιο, οι άγνωστοι τους έδεσαν και τους περιέλουσαν με βενζίνη απειλώντας ότι θα τους κάψουν.
 
Κατά τη διαφυγή τους έκοψαν δέντρα, για να καθυστερήσουν την Πυροσβεστική, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
 
Η αστυνομία κάνει λόγο για συντονισμένο χτύπημα, που διήρκεσε μόλις 15 λεπτά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 27 προσαγωγές.
 
Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρωτοφανή επίθεση στις Σκουριές:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=125742
 
 

No comments: