4.3.11

Σχόλια

του leader
Στη σύνοδο κορυφής της 11ης Μαρτίου θα κατατεθεί η πρόταση για την έκδοση ευρωπαϊκών ομολογιών που θα χρηματοδοτηθούν από ιδιώτες ώστε να συγκεντρωθούν μερικές εκατοντάδες δισ ευρώ τα οποία θα δοθούν σε υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν σε έργα. Θα πρόκειται για έργα στους τομείς των κατασκευών του τουρισμού, της ενέργειας, της έρευνας και τεχνολογίας.
Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στις προβληματικές οικονομίες οι οποίοι θα μπορούν να προκηρύξουν έργα, να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες πολίτες και να ενισχύσουν την εγχώρια ανάπτυξή τους.
Θα ωφεληθούν όμως και πολλά έργα που βρίσκονται σε τέλμα ή δεν μπορούν να προκηρυχθούν εξαιτίας της αδυναμίας της ΕΛλάδας να δώσει τη δική της συμμετοχή.
Το ευρω-ομόλογο για έργα θα περάσει και πιο εύκολα από τη Γερμανία και της Γαλλία διότι πολλές εταιρείες των δύο χωρών θα πάρουν κομμάτι της πίτας των δημόσιων έργων. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και για τις διεργασίες που θα λάβουν μέρος το προσεχές διάστημα. Θα ανοίξουν -εφόσον προκριθεί αυτή η λύση- και οι δουλειές για τις εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες, τουριστικές και ενέργειας.

του geokalp (02/02/2010)
επειδή δεν είναι τουλάχιστον σοβαρό για κανέναν να βγουν κάποιες χώρες εκτός ΟΝΕ, θεωρώ ότι ο Παπανδρέου Β' είχε καλύτερη ιδέα όταν πρότεινε τα ΜΟΠ στα '80ς
πρόσθεσε τα κολλητιλήκια του Γ' με Θαπατέρο
οπότε
ή εξαγγέλεται στοχευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη των γουρουνιών και όποιων άλλων περιοχών ΟΝΕ/ΕΕ υστερούν (με κόψιμο νέου χρήματος, ή άλλο τρόπο - υπάρχουν)
ή η Ελλάς και οι λοιποί από τώρα θα πρέπει να θέσουν τώρα θέμα μεγαλύτερης ενίσχυσης τους από το ΕΣΠΑ ΙΙ 2014-20XX (αυτό διαχρονικά βαίνει μειούμενο πχ για την Ελλάδα προς όφελος πχ Πολωνίας και άλλων νέοφέρμενων), μαζί και για τη νεα ΚΑΠ που θα συζητηθεί σε λίγους μήνες. αυτά αποφασίζονται καμποσα χρόνια νωρίτερα.

θεωρώ ότι ένα αντάλλαγμα για αυτά θα μπορούσε να ήταν η υπο κηδεμονία διάθεση των νέων κονδυλίων ώστε "αξιοκρατικά" να μοιραστούν σε γερμανικές-γαλλικές εταιρείες/επενδύσεις εντός Ελλάδας

No comments: