4.3.11

Roubini: Αναδιαρθρώσεις για τα ανεπτυγμένα κράτη

Αναδιάρθρωση χρέους για τις ανεπτυγμένες χώρες «βλέπει» ο Nouriel Roubini, ο γνωστός οικονομικός αναλυτής επισημαίνοντας πως μπορεί να μην είναι η μόνη αλλά ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση των υπερβολικών δανειακών υποχρεώσεων.

Μιλώντας σε συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλία στο Παρίσι, ο κ. Roubini επισημαίνει πως οι εναλλακτικές είναι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στους προϋπολογισμούς, η μείωση της αποταμίευσης ή η επιστροφή σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον που όμως, μπορεί να συνεπάγεται πολύ σοβαρές επιπτώσεις.

«Εάν κατά συνέπεια, η ανάπτυξη δεν λύσει το πρόβλημα, εάν η ενίσχυση της αποταμίευσης και η μείωση της κατανάλωσης οδηγήσουν σε διπλή ύφεση… εάν ο πληθωρισμός εξελιχθεί σε κακό σενάριο… τότε η μόνη λύση είναι η αναδιάρθρωση χρεών, η μείωση του χρέους, η μετατροπή χρεών σε μετοχές» δήλωσε ο κ. Roubini

Κατά συνέπεια, ο οικονομολόγος που σωστά προέβλεψε την χρηματοοικονομική κρίση του 2008, καλεί τις κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών να συμπεριλάβουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών στις ευρύτερες συζητήσεις που διεξάγονται για την μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/629772/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: