24.3.11

Warren Buffett: Δεν είναι απίθανη η κατάρρευση του ευρώ και της Ευρωζώνης

Η κατάρρευση της Ευρωζώνης είναι μια πιθανότητα που απέχει πολύ μακριά από το να θεωρηθεί απίθανη, προειδοποίησε σήμερα ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής και ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, μιλώντας στο CNBC.
«Γνωρίζω ότι μερικοί εκτιμούν ότι είναι αδιανόητη η κατάρρευση του ευρώ. Εγώ δεν τη θεωρώ απίθανη», ανέφερε στα πλαίσια σημερινής του συνέντευξης ο Buffett.
Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να διατηρήσουν τη σταθερότητα του νομίσματός τους, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως η Πορτογαλία πρέπει να βρουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τη δημοσιονομική κρίση που βιώνουν».
«Δεν μπορείς να έχεις 3 ή 4 ή 5 χώρες που στηρίζονται στις υπόλοιπες. Αυτό είναι ένα σχέδιο που με το πέρασμα του χρόνου θα αποδειχθεί ότι δεν αποδίδει. Οι ίδιες οι χώρες πρέπει να επιτύχουν αρμονία στα δημόσια οικονομικά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Buffett.
Παράλληλα, ο Buffett σημειώνει ότι για την ώρα οι ανησυχίες για το ευρωπαϊκό ζήτημα δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στις δραστηριότητες της Berkshire Hathaway.

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/13429-buffett-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

____________________________________

Έχει θάψει αυτός... σιγά μη του προξενήσει εντύπωση η ..απουσία του ευρώ!

No comments: