9.4.13

Αγώνας δρόμου για την συγκέντρωση του 10%

Aγώνα δρόμου διεξάγει η διοίκηση της Eurobank ώστε να αξιοποιήσει όλους τους εναλλακτικούς τρόπους και να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες κάλυψης του 10% της ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια.

Στο τραπέζι έχει πέσει από τη διοίκηση και η πρόταση προς τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην ΑΜΚ με δυο μισθούς έκαστος, καθώς και πρόταση προς το Ταμείο των εργαζομένων να τοποθετήσει μέρος των αποθεματικών του.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurobank με τον οποίο επικοινώνησε το Euro2day τονίζει ότι «προτεραιότητα αποτελεί η εξεύρεση κεφαλαίων από ιδιώτες θεσμικούς επενδύτες και σε δεύτερο στάδιο η συνεισφορά των εργαζομένων. Δεν μπορείς να ξεκινήσει μόνο από τους εργαζόμενους αν δεν έχεις καλύψει το υπόλοιπο ποσοστό. Όμως αν βρεθεί το υπόλοιπο ποσοστό σαφώς και οι άνθρωποι της Eurobank θα θελήσουν να βάλουν πλάτη στη δύσκολη αυτή συγκυρία».
Να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου μετέχουν ισχυρά ονόματα, όπως οι Γιώργος Δαυϊδ, η Αγγελική Φράγκου, Νικόλαος Στασινόπουλος, Αθανάσιος Μαρτίνος και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μετέχουν στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

Από την άλλη πλευρά, η ετήσια μισθοδοσία της Eurobank είναι 400 εκατ. ευρώ. Τα αποθεματικά του Ταμείου υπολογίζονται σε 120 εκατ. ευρώ. Το πλάνο, αν προχωρήσει το σχέδιο, προβλέπει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να αντληθούν περί τα 50 εκατ. ευρώ από μισθούς και ένα μέρος από τα αποθεματικά

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και το Ταμείο αυτών αναμένεται να προωθηθούν προς συζήτηση τις επόμενες ημέρες και εφόσον προηγουμένως έχει διερευνηθεί το μέγεθος ή όχι του ενδιαφέροντος τυχόν θεσμικών επενδυτών και επιχειρηματιών.

Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ τα ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν θέση στην ΕΤΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΙΚΑ κατέχει το 8% των μετοχών της ΕΤΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία της τράπεζας (επικουρικό και δυο ιδιωτικού δικαίου) έχουν αθροιστικά ποσοστό στην Εθνική της τάξεως του 4,5%. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/769647/Article.aspx

No comments: