9.4.13

Ρεκόρ αφίξεων τουριστών "βλέπουν" οι ξενοδόχοι (17εκ)

Περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, γεγονός που μεταφράζεται σε 11 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα για τα ταμεία της χώρας, εκτιμά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Στο μεγαλύτερό τους ποσοστό οι επισκέπτες αναμένονται από τη Ρωσία, ωστόσο, αυξημένη κίνηση προς την Ελλάδα προβλέπεται και από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, προέλευση, που τις τελευταίες χρονιές «είχε παρουσιάσει εικόνα κατάρρευσης».

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ τονίζει ότι ο τουριστικός κλάδος -κυρίως ο ξενοδοχειακός- δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της κρίσης, που πλήττει όλους τους τομείς. Αναφέρει ότι η υπερφορολόγηση είναι η μεγαλύτερη πληγή και ζητά άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από 23% σε 13%, κίνηση που -όπως σημειώνει- θα δώσει ώθηση σε όλους τους φορείς που επιχειρούν στον τουρισμό.

Η αισιοδοξία είναι εντούτοις διάχυτη, καθώς σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο υπάρχει φως στον ορίζοντα και αυτό προέρχεται από τον αυξημένο αριθμό ζήτησης.

http://www.express.gr/news/greek_tourism/701778oz_20130409701778.php3

No comments: