9.4.13

Θωμόπουλος: Δεν έλαβα επιστολή από τρόικα (έως 31/1)

Δεν έλαβα επιστολή από την τρόικα με ενστάσεις αναφορικά με τη διαδικασία συγχώνευσης ΕΤΕ-Eurobank, υποστηρίζει ο Π. Θωμόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε επικοινωνία του Euro2day.gr ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος ήταν στο τιμόνι του Ταμείου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, υποστηρίζει «δεν είδα ποτέ τέτοια επιστολή από την τρόικα όσο ήμουν στο ΤΧΣ».

Ανάλογες δηλώσεις κάνει και δεύτερο στέλεχος του Ταμείου, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιανουάριο είχε σταλεί επιστολή στο Ταμείο στην οποία σημειωνόταν ότι το ντιλ έχει την έγκριση των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών για να προχωρήσει.

Η ίδια πηγή πάντως προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνένωση των δύο τραπεζών υπήρχαν συζητήσεις γύρω από το θέμα αναφορικά με τα υπέρ και τα κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Ωστόσο, στα τέλη Ιανουαρίου, το ΤΧΣ ενημερώθηκε από την τρόικα ότι η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών. H έγκριση ήρθε 15 μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, που ήταν η 15η Φεβρουαρίου, για την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ προς τους μετόχους της Eurobank.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/769883/Article.aspx

No comments: