1.4.13

αντιπαράθεση μεταξύ Amazon και των εμπόρων

Μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ της Amazon.com Inc και των εμπόρων που πωλούν τα προϊόντα τους στην διαδικτυακή αγορά της. Αιτία είναι οι μεγάλες αυξήσεις που θα τους επιβάλει από τις 4 Απριλίου.
Κερδισμένοι από αυτόν τον εμπορικό πόλεμο μπορεί να βγουν οι μεγάλες ανταγωνιστές της Amazon: η eBay Inc και η Google Inc, η οποία θέλει να μπει δυναμικά σε αυτή την αγορά.

Το διαδικτυακό παζάρι της Amazon αφήνει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από τις παραδοσιακές λιανικές πωλήσεις. καθώς η εταιρεία παίρνει προμήθεια από τους εμπόρους για κάθε πώληση προϊόντος τους που πραγματοποιείται στην αγορά της, στο Ιντερνετ, και χρεώνει επιπλέον για τα έξοδα της αποστολής.

Η ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης, η οποία αντιπροσωπεύει τώρα σχεδόν το 40% των πωλήσεων, έχει εκτινάξει τις τιμές των μετοχών της Amazon σε επίπεδα ρεκόρ. Αλλά μια σειρά από αυξήσεις στις προμήθειες, τους τελευταίους 18 μήνες, έχουν οδηγήσει σε εξέγερση πολλούς εμπόρους που απειλούν να την εγκαταλείψουν, υπέρ των ανταγωνιστών της.

Η Amazon, που περιγράφει τον εαυτό της σαν την «πιο πελατοκεντρική επιχείρηση» στον κόσμο, σχεδιάζει τώρα να επιβάλει νέο κύμα αυξήσεων στους εμπόρους που χρησιμοποιούν το δίκτυό της για να πωλούν καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Οι προμήθειες για τα εκατομμύρια των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που πωλούνται στο Amazon - συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών αντικειμένων, όπως κάρτες μνήμης, ακουστικά και κασέτες εκτυπωτών - θα αυξηθούν από 7% σε 12% από τις 4 Απριλίου.

Οι έμποροι, ιδίως οι μικροί, είναι έξω φρενών. «Είμαστε προφανώς πολύ ανήσυχοι. Τέτοιες αυξήσεις μπορούν να μας ρίξουν έξω», είπε στον Guardian ένας Βρετανός έμπορος, ο οποίος απασχολεί πέντε άτομα, και ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό; Όχι, γιατί έχουμε απέναντί μας έναν κολοσσό, την Amazon».

Στη Γαλλία, η Amazon αυξάνει τις προμήθειες για τις πωλήσεις DVD, μουσικής και video games από περίπου 10% σε 15%. Στη Γερμανία, οι προμήθειες από τους εμπόρους που πωλούν ελαστικά θα αυξηθούν από 7% σε 10%. Στη Βρετανία, οι έμποροι ανταλλακτικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν μια αύξηση από 12% σε 15%.

http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/computer-science/item/220799-Giati-oi-emporoi-gyrnoyn-thn-plath-sthn-Amazon-com


Πηγή:www.reporter.gr

No comments: