1.4.13

Σε νέο ιστορικό υψηλό το Bitcoin - Έσπασε το φράγμα των $ 100

Σε νέο ιστορικό υψηλό βρέθηκε τη Δευτέρα το Bitcoin, καθώς η συναλλαγματική αξία της κάθε μονάδας έσπασε το φράγμα των 100 δολαρίων, μεταδίδει το Buiseness Insider.

Το Bitcoin συναλλάσεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται τη στήριξη κάποιας κυβέρνησης.

To νόμισμα πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ράλι μετά την απόφαση για επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, καθώς πολλοί το βλέπουν ως ένα νέο "ασφαλές καταφύγιο".

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ένα Bitcoin άξιζε 47 δολάρια, τότε ιστορικό υψηλό.

Ο Nicholas Colas, chief market strategist στην ConvergEx Group, εκτιμά ότι η άνοδος του Bitcoin οφείλεται στο αυξημένο ενδιαφέρον από όσους έχουν στην κατοχή τους ευρώ και ρωσικά ρούβλια και έχουν τρομοκρατηθεί από την κατάσταση στην Κύπρο.

"Το Βitcoin γνωρίζει μια μοναδική στιγμή, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αν λάβει κανείς υπόψη την καινοτόμο φύση του" πρόσθεσε.

Ο Charlie Shrem, ο CEO της BitInstant, υπηρεσία συναλλαγών σε Bitcoin, πιστεύει ότι το νέο νόμισμα είναι το μέλλον

Ας πούμε ότι έχετε κάποιον στην Κύπρο που χρειάζεται επειγόντως χρήματα” σημείωσε ο κ. Sherm. “Πως θα δώσεις χρήματα σε αυτό το πρόσωπο ; Το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανταλλακτικό μέσο" πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν αρχικά το "Bitcoin" για τις καλύτερες χρήσεις του”, όπως η αποστολή εμβασμάτων, οι δωρεές και οι μικροσυναλλαγές, πριν φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό.

"Φανταστείτε να μπορείτε να πληρώσετε πέντε σεντς για να διαβάσετε ένα άρθρο online, αντί να χρειάζεστε ακριβές μηνιαίες εγγραφές" υποστήριξε. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/767979/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: