13.4.13

Πληρώναμε στη Γιάννα σύνταξη!!

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου διεκόπη η μισοδοσία της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη από το υπουργείο Εξωτερικών, για το έργο της ως πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων, διευκρινίζει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Συγκεκριμένα στο έγγραφο του υπουργού που διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αναφέρεται ότι «την 31.01.2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της, δυνάμει του δεύτερου άρθρου του Ν. 4104/04.01.2013».
Όπως εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών, «κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών τού βαθμού τού εν ενεργεία πρέσβεως. Ωστόσο, προσφάτως θεσπίστηκε ρύθμιση προς συμπλήρωση υπάρχοντος νομοθετικού κενού (δεύτερο άρθρο Ν. 4104/2013), η οποία προβλέπει ότι οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων δύνανται με δήλωση προς το υπουργείο Εξωτερικών, να παραιτούνται της προβλεπόμενης για τη θέση αυτή αμοιβής, καθώς και όλων των σχετικών αποδοχών».
Σήμερα υπηρετούν στο υπουργείο Εξωτερικών οι εξής οκτώ πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων:
Ιωάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη,
Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος,
Σταύρος Λυκίδης,
Διονύσιος Κοδέλλας,
Βασίλειος Στυλιανός Κασκαρέλης,
Κωνσταντίνος Αρκουμάνης,
Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και
Βασίλειος Αχιλλέας Πισπινής.
Όπως υπενθυμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων διορίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με ανάθεση συγκεκριμένου έργου. Διορίζονται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.
Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του διπλωματικού κλάδου.
Επίσης, όπως ορίζεται από τον Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, με Προεδρικό Διάταγμα, μπορούν να διορίζονται 15 πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, οι οποίοι υποχρεούνται να αποστέλλουν ετήσιο απολογισμό δράσης στον υπουργό Εξωτερικών το πρώτο δίμηνο κάθε έτους.

http://www.naftemporiki.gr/story/639017

No comments: