8.4.13

Πούτιν: Απόφαση αναδιάρθρωσης κυπριακού δανείου

Η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση να αναδιαρθρώσει το κυπριακό δάνειο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε κοινή συνέντευξή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Τόνισε παράλληλα πως ελπίζει ότι η μέθοδος διάσωσης που χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στην Κορέα, λέγοντας πως μια σύγκρουση στην περιοχή θα προκαλούσε μεγαλύτερη καταστροφή απ' ό,τι το Τσέρνομπιλ το 1986.

"Δεν είναι μυστικό, ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, διότι είμαστε γείτονες", δήλωσε ο Πούτιν.

"Και αν, Θεός φυλάξοι, συμβεί κάτι, τότε το Τσέρνομπιλ θα μοιάζει με παιδικό παραμύθι. Υπάρχει ή όχι τέτοια απειλή; Νομίζω πως υπάρχει... Απευθύνω έκκληση σε όλους να ηρεμήσουν... και να αρχίσουν να επιλύουν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί για πολλά χρόνια εκεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

Ο Πούτιν εξείρε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ να αναβάλουν τη σχεδιαζόμενη πυραυλική δοκιμή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, δήλωσε πως οι προμήθειες όπλων θα πρέπει να σταματήσουν από όλες τις πλευρές, τονίζοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητηθεί μια λύση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, από την πλευρά της, δήλωσε πως συμφώνησε με τον Πούτιν ότι η Β. Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις. Παράλληλα, εξέφρασε στον Ρώσο πρόεδρο την ανησυχία της αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ΜΚΟ στη Ρωσία. Ακόμα, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ευρώπη, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τη ρίζα του προβλήματος της κρίσης, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/769530/ArticleNewsWorld.aspx


Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά στη Μέρκελ και τον Πούτιν - Τα 'χασε η καγκελάριος [εικόνα]



No comments: