15.4.13

Σαμαράς: Σταθεροποιείται και θωρακίζεται η χώρα

«Η Ελλάδα σταθεροποιείται και η χώρα μας θωρακίζεται», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του. Σημείωσε ότι έκλεισε η συμφωνία για την δόση των 2,8 δισ. ευρώ και αναμένεται τον Μάιο η δόση των 6 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων αλλά και άλλα μέτρα ανακούφισης, όπως οι ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Προβλέπεται, όπως είπε, μείωση φορολογικών συντελεστών καθώς η φορολόγηση ακινήτων μέσω της ΔΕΗ θα είναι μειωμένη κατά 15%, ενώ ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων του 2014 θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια ΔΕΗ και από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα αρχίσει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ότι στην επόμενη αναθεώρηση (Ιούνιο) θα εξεταστεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κάτι που η τρόικα ως τώρα ούτε συζητούσε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι δίνεται πλέον έμφαση στην ανεργία των νέων ενώ σημείωσε ότι σχεδιάζονται πιλοτικά προγράμματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων. 
 
Όσον αφορά στο Δημόσιο, ανέφερε ότι η απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014 αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά παραπτώματα ή είναι αντιμέτωποι με πειθαρχικές παραβάσεις. "Στη θέση τους, θα προσληφθεί ίσος αριθμός νέων παιδιών", τόνισε, κάνοντας λόγο για ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου.

"Υπάρχει δέσμευση των εταίρων μας ότι μόλις έχουμε πλεόνασμα, θα μπορούμε να ζητήσουμε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να βγούμε ακόμη γρηγορότερα από την κρίση", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται ενώ επιταχύνεται και η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

"Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, αντιμετωπίζονται όλες οι αστοχίες, αλλά πιάνουμε τους στόχους και το ίδιο το πρόγραμμα έχει αρχίσει να γίνεται καλύτερο", επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας ότι οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και η ψυχολογία στην αγορά έχει αρχίσει να αλλάζει.  

Στόχος μας παραμένει να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια αλλά να μείνουμε στο ευρώ, στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, δήλωσε.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/771135/Article.aspx

No comments: