16.4.13

Το ΣΔΟΕ «σπάει» σε δύο αυτόνομες υπηρεσίες

Μετά την απαίτηση των δανειστών για μεγαλύτερη αυτονομία στη φορολογική διοίκηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το ΣΔΟΕ «σπάει» στα δύο.
Το μισό ΣΔΟΕ περνάει στα «χέρια» του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων.
Στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι, μεταξύ άλλων, οι καθημερινοί προληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις και στην αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ, στην έκδοση αποδείξεων, οι έλεγχοι για πλαστά και εικονικά τιμολόγια και η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Η δεύτερη υπηρεσία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και θα υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών, θα ασχολείται με ειδικές υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά, τη διακίνηση και το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον έλεγχο των καταθετών του εξωτερικού, των offshore εταιρειών και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράνομο πλουτισμό και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63813568

2 comments:

Anonymous said...

αν κατάλαβα καλά, ο θεοχάρης (που τον θέλουν οι τροικανοί) αλαμβάνει τα έσοδα και όχι του ελέγχους για φοροδιαφυγές, ξέπλυμα.
αντίθετα΄η άλλη υπηρεσία, που υπάγεται στον υπουργό, αναλαμβάνει... "ειδικές υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά, τη διακίνηση και το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον έλεγχο των καταθετών του εξωτερικού, των offshore εταιρειών και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράνομο πλουτισμό και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής..."

ξεφτίλα, πάλι κοροϊδεύουν...

geokalp said...


θα σου πουν ότι "και πάλι αποτελεί μεγάλο βήμα"!