15.4.13

Σόιμπλε: Η Bundestag θα εγκρίνει τη συμφωνία για την Κύπρο

Την πεποίθησή του ότι η γερμανική βουλή θα εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, με ισχυρή μάλιστα πλειοψηφία, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει ευρεία πλειοψηφία στην Bundestag [για το πακέτο της Κύπρου], παράλληλα με ευρεία στήριξη από την αντιπολίτευση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.
Η δήλωση αυτή συνάδει με την τοποθέτηση του Φρανκ Βαλτερ Σταϊνμαγιερ από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) -το βασικό κόμμα της γερμανικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξει το πακέτο για την Κύπρο.
«Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το SPD... δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο», δήλωσε ο κ. Σταϊνμαγιερ στην εφημερίδα Die Welt am Sonntag, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα συμφωνία τυγχάνει μεγαλύτερης αποδοχής σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο, καθώς προστατεύει τους μικρούς καταθέτες.
Την Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης επικύρωσαν το σχέδιο διάσωσης της νήσου ύψους 10 δισ. ευρώ, με την πρώτη δόση του δανείου να εκταμιεύεται στα μέσα Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Γερμανία επέμενε να καθοριστούν αυστηρές προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας, όπως η επιβάρυνση των μεγαλοκαταθετών. Η ψηφοφορία στην Bundestag αναμένεται την Πέμπτη.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/639989

_________________________________________

o μόνος ξένος οίκος που πρέπει να ακούμε μίλησε!


No comments: