9.4.13

Στα distressed funds επενδύουν τις ελπίδες τους Εθνική και Eurobank προκειμένου να προλάβουν το τρένο των ανακεφαλαιοποιήσεων

Η μεγάλη επιστροφή των distressed funds στην Ελλάδα συνεχίζεται.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στη διάθεση της Voria.gr αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή τρία μεγάλα groups αυτής της κατηγορίας βρίσκονται στη χώρα μας και διαπραγματεύονται ακόμα και τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των συστημικών τραπεζών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι αυτά τα funds, στα οποία επενδύουν πολλές από τις ελπίδες τους Εθνική και Eurobank προκειμένου να προλάβουν το τρένο των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως και οι δύο τράπεζες, στο τέλος της ημέρας δεν θα πάρουν το πράσινο φως για τη συμμετοχή αυτών των υποψηφίων μετόχων στις επικείμενες αυξήσεις. Κι αυτό γιατί αντιδρά η Τράπεζα της Ελλάδας.

Πηγές μέσα από το εσωτερικό της αναφέρουν ότι οι αυξήσεις των κεφαλαίων δεν είναι ...τυχαίες περιπτώσεις για να αφεθούν στην μοίρα τους. Οπότε, όσοι επιδιώξουν να συμμετάσχουν θα περάσουν από κανονικό κόσκινο. Στο παρελθόν, όποτε έγινε ανάλογη προσπάθεια, κόπηκε με το μαχαίρι. Και κάπως έτσι ρωσικά, ουκρανικά και άλλα, αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης, funds δεν μπήκαν σε τραπεζικά μετοχολόγια στην χώρα μας.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=131517

No comments: