12.4.13

Eurobank: Τουλάχιστον 4,1 δισ. η ΑΜΚ

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank μέχρι 5,83 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης νέων μετοχών καλείται να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 30 Απριλίου.

Στα θέματα προς έγκριση από τη ΓΣ συγκαταλέγεται και η έκδοση CoCos έως 1,7 δισ. ευρώ, περιορίζοντας ισόποσα το ποσόν της αύξησης.

Παράλληλα, η Eurobank θα προχωρήσει και σε reverse split και εν συνεχεία σε μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. αποφάσισε σήμερα (11.04.2013) την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας, στις 30 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αμαλίας 20 με τα εξής θέματα:

1. Μείωση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω ταυτόχρονης (i) αύξησης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής και μείωσης του συνολικού αριθμού των μετοχών με συνένωση τους (reverse split) και (ii) μείωσης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής (όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά το reverse split), με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, με τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας.

2. Έκδοση μη εξασφαλισμένων και μειωμένης κατατάξεως αορίστου διάρκειας ομολογιών μετατρέψιμων υπό αίρεση σε κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζας, με δικαίωμα εξαγοράς τους από την Τράπεζα (cocos), συνολικού ποσού έως €1.700 εκατ., όπως αυτό θα προσδιορισθεί ειδικότερα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού € 5.839 εκατ. μέσω έκδοσης νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών.

4. Ανακοίνωση της εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/770568/Article.aspx

No comments: